Tuesday, July 26, 2011

Tutorial : Cara buat Header guna Photoscape

Salam Sejahtera

Cara mudah, ringkas dan cepat buat Header. Nak Belajar?
Kita guna Photoscape aje.

Kalau u'ol takda photoscape.
Leh download kat sini: DOWNLOAD FREE
Kalau taktahu cara nak download juga, next entry Huda try ajar cara nak download pula. Okay??

Jom Follow STEP :

Cara letak Tulisan :
Cara letak Gambar :

Cara Save :
In Case kalau kuar camni :
Done! Mudahkan?
Inilarh Hasilnya.


Next entry Huda try ajar buat Banner guna Photoshop pula ek. Insyaallah..
Ada ker sudi nak belajar?

14 comments :

Cik Baju Kurung said...

ade ! =)

said...

bestt...!!


=)

Nurulhuda Zaharni said...

sukerr

gadislense.blogspot.com said...

tlg ajar mcm ner nk cnterkan footer???

Nurulhuda Zaharni said...

@gadislense.blogspot.com

adik, design > add a gadjet > and upload ur image je.

kompem center terus

Perempuan... said...

Dik, cane adik buat transparent tu? Gambar akak ada budak2 kat blkg. Cne nak bg nampak gambar kite je?

Mizz Sarah said...

tengss akak . skarang bru taw mcm mne nk wat header .

yayadila said...

hyep ... kiter cuber buat cm header kt atas asal napak besar sgt ? nk bg dia cm header biaser cmner ?

Nurulhuda Zaharni said...

@Perempuan...

leh tgk kat sini kak http://nurulhudazaharni.blogspot.com/2011/11/tutorial-cara-transparent-keliling.html

Nurulhuda Zaharni said...

@Mizz Sarah

sesama dik. ehe :))

Nurulhuda Zaharni said...

@yayadila

klu nmpak besa. resize balik pic tu bagi kecik dalam 600x400 ke.

ida_norhan said...

Nurul, thanks bebyk, jadik. Prob is x tau nak resize, maner satu???? besar la, tlg leh...
satu lagi mana nak dapat gambar cartoon yg lawa2 tu erk, cantik.... share bleh?????

Alinaclover Premium Beautiful said...

tq yang! menjadi dah saya buat!

Syahiir Aqil said...

Thanxx. Sangat2